Fahlmans

Fahlmans är inte ett kafé i modern bemärkelse utan främst ett konditori med gamla anor. Konditoriet har funnits på samma plats som idag sedan 1921. Huset som det ligger i kallas för Fahlmanska huset men i vardagsmun säger man Fahlmans hörna då konditoriet ligger just på en hörna. Fahlmans ägs och drivs fortfarande av ättlingar till Georg Fahlman som startade konditoriet 1914.

fahlmans_9
Flytten 1921 ifrån Drottninggatan 15 till dagens lokaler på Stortorget 11.

Fahlmans erbjuder alla tårtor och bakelser du kan tänka dig och allt är hembakat med de finaste råvarorna. En av våra favoriter är den klassiska äppelkakan med vaniljsås vilken de gör bättre än någon annan. Fahlmans är experter på bakverk. De utbildar all personal kontinuerligt för att behålla de gamla konditorkunskaperna och för att kunna skapa himmelska bakverk. Nybakat bröd kan du givetvis också få hos Fahlmans.

Konditoriets lokaler är fortfarande i gammaldags stil och påminner om äldre kaféers inredning. De har även en uteservering och ett rum längst in i deras lokal som förmodligen är ett gammalt herrum. De har bibehållit känslan i konditoriet men också renoverat mycket för att hålla det fräscht och fint. Stämningen på Fahlmans är alltid mysig med det naturliga kafébruset med människor som kommer och går.

Du bör inte missa upplevelsen Fahlmans. Konditoriet ligger mitt i Helsingborgs centrum på Stortorget 11, precis nedanför Kärnan. Besök deras hemsida för mer information Fahlmans.se

Video och bilder ifrån Fahlmans:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *