Väla Centrum

Väla Centrum är shoppingmeckat du inte får missa. Väla är ett av Sveriges största köpcentrum och ligger precis utanför Helsingborg. Centrat inhuserar 110 butiker på 47 000kvm, detta enligt deras egen hemsida. Väla expanderar dock kontinuerligt så man ska nog inte lite på några exakta siffror. En sak är i alla fall säker. Det är en jäkla massa butiker under ett och samma tak. Väla har i alla tider haft nästan allt du behöver. Det enda som saknades under flera år var Systembolaget. Detta är sedan några år tillbaka korrigerat och köpcentrat är idag komplett. Allt du kan tänka dig går att införskaffa på Väla.

Väla öppnade 1974 och var då nordens största köpcentrum. I dagens värld där köpcentra är normen så är det inte längre det största. Väla kan dock vara nummer ett ibland de trevligaste och det är fortfarande ruskigt stort. I de fallen där Väla inte kan erbjuda det du är ute efter så gör dess grannar det. Bredvid Väla Centrum så finner du Väla Volym med Siba, OnOff, Harald Nyborg, Rusta, Mio och många fler. Det är helt enkelt för lite större grossister som inte får plats inne på Väla.

vala_5
Några soffor att vila sig i och ett fik i bakgrunden.

Köpupplevelsen på Väla är ibland de bästa. De har flera mysiga fik där du kan fylla på med bränsle för fortsatt shopping. Då du bara behöver vila fötterna så finns det fina soffor utplacerade med jämna mellanrum. De har även ett mattorg där du finner Kinamat, Hamburgare, Husmanskost, Bakpotatisar och mycket mer. Väla tar helt enkelt hand om sina besökare på bästa möjliga vis.

Väla besöks bäst alla dagar utom lönehelger då dessa kan bli smått kaotiska. Gillar man mycket folk så går även dessa helger bra. Oavsett besökarantal så tar sällan parkeringsplatserna slut. Detta kan bero på att de har fler än 3300 parkeringsplatser. De utökade precis antalet så vi vet inte exakt hur många de är. Väla har öppet alla vardagar till 20:00 och helgdagar till 18:00. Vissa undantag finns men Väla har ofta öppet då andra butiker och köpcentrum har stängt. Besök Välas egen hemsida för fullständig information gällande köpcentrat Vala.com

Bilder ifrån Väla Centrum:

En reaktion på “Väla Centrum

  • 15 september 2009 kl. 22:03
    Permalänk

    Vilken otroligt bra sida! Så många fina bilder och intressanta artiklar. Ser fram emot att se sidan utvecklas. Den här blir den första att skicka till folk som är nyfikna på Helsingborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *