Venezia

En gång för länge sedan så fanns det två pizzerior i en liten förort till Helsingborg. Förortens namn var Ödåkra och pizzeriorna hette Pinus och Venezia. De låg i Ödåkras utkant och försedde de lokala invånarna med pizzor varje helg. En hetsk debatt om vem som gjorde de bästa pizzorna låg alltid nära till diskussion ibland de olika anhängarna. De som gick till Pinus tyckte förstås att deras var de bästa och tvärtom för Venezia. Om vi inte missminner oss så öppnade Pinus före Venezia. Pinus hade även ett bättre läge och låg nära järnvägsstationen. Ska vi vara helt ärliga så har vi varit Venezia-anhängare sedan de öppnade sin pizzeria. Vi har alltid funnit deras pizzor godare än Pinus. Ägaren till Venezia hade alltid ett trevligt och proffesionellt bemötande. Han hade även en söt liten grabb som ofta sprang runt och hjäpte till i pizzerian.

För att göra en lång historia kort så vann Venezia slaget om Ödåkra. När det lokala bankkontoret och posten lade ner sin verksamhet, som i alla små orter, så tog Venezia över postens lokal. Venezia pizzeria eller restaurang, som det nu faktiskt övergått till att vara, ligger idag mitt i Ödåkras centrum. De serverar numera allt ifrån Pizzor till Mandelstekt regnbågsfilé.

venezia_3
Venezia har även ett stort utbud av drycker.

Venezia har kommit en lång väg ifrån bara pizzor och är idag en riktigt kompetent restaurang. De har en hel drös av olika rätter baserade på fisk och kött men även pizzor förstås. Goda viner och flera sorters öl finns också på menyn. Nästan all mat de serverar kommer med en stor mängd av olika färska grönsaker. Vi har inte riktigt förstått detta då grönsaker borde vara dyrt. Det är inte så att de snålar med köttet, man får helt enkelt bara rikligt med grönsaker till alla rätter.

Stämningen i restaurangen är mysig och de beskriver sig själva som ”Den trivsamma restaurangen” vilket stämmer bra med vad vi upplevt. Den lilla grabben som sprang runt i pizzerian är inte så liten längre och gör nu ett bra jobb som servitör i den nya restaurangen. Vid fotbollsevenemang och liknande så har de en projektor med duk som de kör igång. Det kan bli lite högljutt men fortfarande med en mysig stämning.

Vi kan varmt rekommendera Venezia restaurang i Ödåkra. Ett tips är att ta dig en sväng inom denna restaurang när du besökt Väla köpcentrum. Ödåkra är nämligen den by som ligger precis nedanför Väla. Annars tar man öresundståget ifrån Knutpunkten mot Ängelholm och kliver av i Ödåkra 10 minuter senare. Venezia ligger nära järnvägsstationen på Centralgatan 8-10. Venezias hemsida hittar du på RestaurangVenezia.se

Video och bilder ifrån Venezia:

2 reaktion på “Venezia

  • 06 augusti 2020 kl. 21:51
    Permalänk

    Jag älskade Pinus, deras ”Pinus Special” var riktigt god. Fetan smälte som skit i munnen och den vita såsen balanserade den unika saltiga smaken av fetan.

  • 11 december 2022 kl. 8:24
    Permalänk

    Ödåkra är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *